måndag 16 januari 2012

Caramel pannacotta




Detta är den underbart goda! Caramel Pannacottan som ja gjorde för ett tag sen! För dom som inte vet va Pannacotta är så kan ja berätta att de är en norditaliensk puddingdesert som smälter i munnen!.. Pannacotta  är verkligen jätte jätte lätt att göra och går fort oxå..Det man får tänka på är att Pannacottan ska stå i kylen minst tre timmar och bli kalla och stelna innan man kan äta dom men de här är jättebra att bjuda på när man får gäster om man inte orkar baka och dom kan lätt göras dagen innan..Här kommer receptet:

Receptet räcker till ca 4-6 personer beroende på hur stora glas man fyller upp i men 4-6 portioner blir en lagom dos av detta!

Ingredienser: 

  • 4 dl vispgrädde(valfri fetthalt går nog bra men ja använde hög fetthalt)
  • Lite mindre än 1 dl gelesocker( finns att köpa i affären, Dan sukker har ett märke som heter gelesocker multi och det är ett vegetabiliskt gelesocker.
  • en halv burk Dulce de leche(Finns oxå i affären och är karameliserad mjölk på burk)
  • 2-4 dl bär (av valfri sort! inget måste men de blir godare,ja använde någon mix utav typ blåbär hallon osv..)
  1. Koka upp grädden och gelesockret medan du rör om..tillsätt sedan dulce de lechen i grädden och gelesockret och rör om..låt de sedan koka typ en min.. Ta av kastrullen från spisen och låt de svalna något.
  2. Fyll sedan upp upp i 4-6 glas och ställ in dom i kylen och låt dom stå där minst 3 tim
  3. När pannacottan fått stå i kylen i 3 tim kan man toppa den med bären eller innan servering
Tips! Ja bytte ut 1 dl utav grädden och ersatte med mjölk( lite mindre fett iallafall hehe)


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar